Ristiäiset eli kastejuhla

Onneksi olkoon uudesta perheenjäsenestä!

Kaste perustuu ylösnousseen Kristuksen kirkolleen antamaan tehtävään, joka koskettaa kaikkia aikoja. Kasteessa saatu yhteys Kolmiyhteiseen Jumalaan ja kristilliseen kirkkoon on tarkoitettu kestämään koko elinajan ja kantamaan taivaan kotiin saakka. Kaste antaa vanhemmille ja kummeille tehtävän huolehtia yhdessä seurakunnan kanssa siitä, että lapsi oppii tuntemaan Taivaan Isää ja turvautumaan Häneen elämän eri vaiheissa.

Kastepaikka voi olla kirkko, koti, tai jokin muu sopiva tila. Ristiäiset voidaan pitää myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kastejuhlan suunnittelu kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä Thaimaan-suomalaispappiin, jotta aika ja paikka saadaan sovituksi. Samanaikaisesti kannattaa ottaa yhteyttä omaan seurakuntaan Suomessa, jotta paperiasiat saadaan valmiiksi.

Kastetoimitus koostuu Raamatun lukemisesta, virsilaulusta, rukouksesta, ristinmerkillä siunaamisesta ja vedellä kastamisesta. Monet ristiäisiin liittyvät kuvat ja tavat kertovat symbolisella tavalla kasteen sisällöstä.

Pappi kastaa lasta.