Ristin muotoisesta aukosta muurissa näkyy vihreä puisto.

Suomalaispapin viesti suomalaisille Thaimaassa 25.3.2020

25.3.2020 09.28

Nyt emme turvallisuussyistä voi kokoontua yhteen saman katon alle. Uudessa tilanteessa haemme uusia keinoja kokoontua yhteen mm. internetin välityksellä. Kirkko työntekijöineen tarjoaa apua, tukea ja turvaa myös poikkeustilanteen aikana. Vaikka kirkkorakennuksen ovet ovat nyt säpissä, kirkko ei ole kiinni.

Olemme uuden ja tuntemattoman edessä, mutta emme ole tässä tilanteessa yksin, vaan Jumala on lähellä meitä jokaista vaikeinakin aikoina.

Tänäänkin meillä on rakkaamme, läheisemme ja työtoverit ympärillämme, vaikka tapaisimmekin heidät internetissä. Työtoverin tai esimiehen kysymys voinnista ja jaksamisesta on osoitus välittämisestä eikä kyttäämisestä. Virren 428 sanoja lainatakseni:

Yksin emme työtä tee,
toinen toista tarvitsee.
Tuomme vaihtopöydälle
lahjamme ja puutteemme.

Ulkomailla asuessa olemme tottuneet sietämään epävarmuutta, erilaisuutta ja vierauden tuntua. Poikkeuksellisissa olosuhteissa meitä koetellaan jälleen. Oikean tiedon erottaminen väärästä voi olla välillä vaikeaa. Suurlähetystön tiedottamista eri somekanavissa ja verkkosivulla kannattaa nyt seurata. Heidän välittämä viranomaistieto on luotettavaa.

Jos koet tarvetta keskustella luottamuksellisesti kanssani, ota rohkeasti yhteyttä. Jaettu taakka on aina kevyempi. Keskustelun aiheet voivat vaihdella "maan ja taivaan" välillä aivan kuten haluat. Tavoitat minut sähköpostilla, puhelimella sekä WhatsApp:ssa ja Messengerissä. Digitaitoni ovat vähän koetuksella, mutta ei anneta tekniikan tulla yhteydenpidon esteeksi.

Ystävällisesti tervehtien
Jyrki Markkanen