Rippijuhlat

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kastekoulu. Rippikoulussa syvennytään siihen, mitä on kristillinen usko. Rippikoulussa pohditaan elämän eri kysymyksiä: ihmissuhteita, itsenäistymistä, perhettä, suhdetta itseemme, lähimmäisiimme ja Jumalaan.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtäviin ja oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Jos perheessäsi on seuraavana kesänä rippikouluun Suomessa osallistuva nuori, ota yhteyttä Thaimaan-suomalaispappiin varhaisessa vaiheessa. Rippikoulua edeltävät ennakkotehtävät suunnitellaan tapauskohtaisesti yhdessä suomalaisen seurakunnan kanssa. Suomessa järjestetään kesäisin myös kansainvälisiä rippikoululeirejä ulkomailla asuvimme nuorille. Kysy näistä lisää papilta.

Nuoret alttarilla.